skip to Main Content

Skoleudflugter er mere end blot ren underholdning

Hvis man som forældre står og skal beslutte hvor ens børn skal gå i skole, så bør man naturligvis først og fremmest vælge en uddannelsesinstitution, som har styr på det faglige, og som har kompetente og kyndige lærere ansat. Der er dog i den grad også andre parametre, man bør se på. Et af disse parametre er, hvor ofte skolen tager børnene med på skoleudflugter. Disse bør nemlig på ingen måde negligeres. De er nemlig meget mere end blot ren underholdning. Ofte er udflugterne fagligt funderede, og de hjælper og bidrager til børnenes udvikling. Lad os se nærmere på det her.

På visse skoler bliver bilen pakket ofte

En del skoler prioriterer udflugter meget højt. Endda i så stor en grad, at de har deres egen lille flåde af biler og busser. De pågældende skoler benytter køretøjerne aktivt på de mange udflugter. For skolerne er det i den forbindelse vigtigt at have styr på tingene, og en investering i fornuftig og professionel bilindretning kan ofte vise sig at være alle pengene værd. Visse firmaer specialiserer sig nemlig i at levere ramper og lignende, hvilket er yderst brugbart hvis skolen f.eks. har elever med særlige behov. Mange af firmaerne specialiserer sig specifikt i at tilbyde bilindretningsservices for erhvervskunder, og en del uddannelsesinstitutioner benytter sig af det.

Skoleudflugterne omdanner den teoretiske læring til praktisk virkelighed

Der er masser af fordele i at lade sine børn indskrive på en skole, hvor der er fokus på at tage på skoleudflugter. Tag blot de mange ture som en del skoler årligt tager på til museer. Både i Danmark, såvel som i udlandet. Når man som elev tager med på en sådan tur, er det pludselig meget lettere at forstå den teori man f.eks. har terpet i historietimerne. Her har man måske læst den ene bog efter den anden om Danmarkshistorien, men en ting er at læse teori, og noget helt andet er at se på Jellingstenen i virkelig live. Eller at se på vikingeskibe i Roskilde.

Utallige undersøgelser har gennem årene påvist, at børn netop har en tendens til at lære bedre, når teori omdannes til praktisk virkelighed. Blandt andet ved at tage ud i den virkelige verden og se på tingene med egne øjne. Netop derfor er det så vigtigt, at ens børns skole fokuserer på at tage på udflugter.

Det sociale aspekt er også vigtigt

En helt anden positiv ting når vi taler skoleudflugter er, at de har en klar tendens til at ryste børnene bedre sammen. Skoleudflugter er nemlig på mange måder en yderst social affære. Ofte tager skolerne på udflugter der varer mere end blot en dag, og i denne forbindelse skal børnene overnatte på hoteller, vandrehjem eller måske endda i telte i den fri natur. Disse oplevelser bidrager til en styrkelse af børnenes sociale forståelse, og der dannes varige bånd og venskaber børnene imellem. Sagt med andre ord styrkes børnenes sociale kompetencer altså væsentligt, og det er yderst givende for alle parter.

Samlet set kan man altså roligt sige, at man som forældre bør gå efter at få indskrevet sine børn på en uddannelsesinstitution, hvor der er fokus på hyppige udflugter ud i den virkelige verden. Dermed bidrager man til, at det enkelte barns behov imødekommes bedst. Det er langt fra alle skoler der har penge nok til hyppige udflugter. Det er derfor værd at undersøge markedet grundigt inden man lader sit barn indskrive på en skole.

Back To Top