skip to Main Content

Klæd dit barn godt på til friskolelivet

Har du børn i familien som skal til at starte på friskole? Så er det vigtigt at du klæder dem godt på til en god skolestart. Læs med i artiklen her og få råd til hvordan du gør det, således at de kan få en god start på skolelivet, samt opnå faglig og social trivsel på den nye skole.

Hav passende tøj klar i garderobeskabet

Enhver friskoleelev skal altid have passende tøj klar til alle årstider. I god tid inden skolestart bør du derfor gennemgå dit barns garderobe. Mangler der noget? I så fald kan du med fordel supplere op med nyt tøj, f.eks. fra onlinebutikker som Kids Brand Store eller lignende. Fordele er der nemlig nok af, når snakken falder på at købe børnetøj online, frem for i traditionelle fysiske butikker. Dels sparer man nemlig typisk penge, og samtidig er udvalget næsten altid større online. Endelig kan indkøbene endda foretages præcis når det passer dig og børnene. Det kan vise sig guld værd, og især for travle børnefamilier.

Hvilket slags tøj dine børn skal have klar i garderobeskabet afhænger i høj grad af hvilken slags friskole de skal gå på. Forestil dig f.eks., at du har indskrevet dine børn på en idrætsfriskole. I så fald skal du nok gennemgå afdelingen for sportstøj noget mere indgående end ellers. Skal dine børn i stedet starte på en friskole med fokus på friluftsliv, udendørsaktiviteter og udflugter, så er det nok værd at købe ekstra vindtætte jakker, gode vandrestøvler og lignende. Her er fordelen igen ved onlinebutikkerne, at de ofte fører specialiserede udvalg af varer. Som sådan er det langt lettere at finde lige det børnetøj du har behov for, frem for at tage forbi den nærmeste storby for at gøre indkøbene der.

Hav skoletaske og skolegrej klar

Det næste du og dine børn skal have fokus på, er at have alle de fornødne skoleting klar. Det vil altså sige en god og praktisk skoletaske, samt et penalhus og alt det andet skolegrej man nu har behov for. Også dette kan med fordel købes online.

Overvej at købe det brugt. De små poder har nemlig en tendens til at vokse ud af deres skoletasker relativt hurtigt. Og så gør det jo ikke noget hvis deres første skoletaske måske har været i brug før.

Skab en ny morgenrutine

Afslutningsvis er det også en god idé, at hjælpe ens barn til at få en god morgenrutine. Denne bør indlæres i god tid inden skolestart. Morgenrutinen bør som minimum indeholde, at barnet kommer op i god tid, at der spises sund og nærende morgenmad, samt ikke mindst at du sammen med dit barn cykler eller går ruten til skolen. I de små klasser skal barnet nærmest altid følges til skole, men senere hen bør det tilstræbes, at dine børn selv transporterer sig til og fra skole, og der kan man lige så godt i en tidlig alder lære dem ruten, således at de nærmest kan den i søvne.

Har du besluttet hvilken skole dit barn skal gå på, og er valget faldet på en friskole, så skulle du nu som forælder med denne artikel gerne være klædt godt på til at tilbyde dine børn en god skolestart.

Back To Top